Термін служби РАЕС-2 буде продовжено ще на 10 років - рішення Колегії Держатомрегулювання

10.06.2021
Розгляд результатів державної експертизи звіту про періодичну переоцінку безпеки енергоблока №2 реакторної установки ВВЕР-440 Рівненської АЕС став головним питанням порядку денного Колегії Держатомрегулювання, яка відбулася сьогодні, 10 червня. 
Роботу, проведену РAEC в рамках підготовки ЗППБ, представив генеральний директор РАЕС Павло Павлишин. З боку Регулятора керівник відділу аналізу безпеки ГНТЦ ЯРБ Дмитро Гуменюк та начальник відділу аналізу безпеки атомних електростанцій – державний інспектор Департаменту з питань безпеки ядерних установок Сергій Еган дали оцінку якості робіт та дотримання норм, правил і законодавства. Було повідомлено про якісну підготовку документа, виконання всіх необхідних заходів та позитивні результати інспекційного обстеження, проведеного 24-28 травня 2021 року.
 
За результатами обговорення було прийнято майже одностайне рішення (з одним утриманням - голови громадської ради при ДІЯР Сергія Денисенка, який традиційно утримався в питаннях розширення ресурсу атомних електростанцій) затвердити Висновок Державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки Звіту про періодичну переоцінку безпеки енергоблоку №2 Рівненської АЕС. Визнано обґрунтованою можливість безпечної експлуатації енергоблоку №2 РАЕС на проектній потужності до 22 грудня 2031 року.

АЕС