ІПБ АЕС визначив динамічні характеристики будівлі приймання ВЯП на Централізованому сховищі

09.06.2021
Фото: Фото НАЕК

Працівники Інституту проблем безпеки АЕС НАН України спільно з фахівцями Науково дослідного інституту будівельних конструкцій провели ряд вібродинамічних досліджень споруд Централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП). Як повідомляє ІПБ АЕС, метою досліджень було визначення динамічних характеристик - періодів, частот, форм власних коливань будівельних конструкцій будівлі приймання ЦСВЯП.

Зокрема, були проведені вимірювання коливань конструкцій будівлі приймання за трьома ортогональними напрямками. Отримані дані були оброблені і побудовані частотні спектри коливань конструкцій. Також були визначені частоти, періоди і форми власних коливань будівлі приймання.

Методика передбачала: вибір і підготовку апаратури для проведення вібродинамічних досліджень; розробку схем розміщення вібродатчиків для проведення записів коливань і визначення параметрів коливань будівельних конструкцій; проведення записів коливань відповідно до розроблених схем за умови впливу мікросейсмічних коливань, динамічного впливу, який виникає при русі і операцій кранового обладнання; проведення обробки вібросигналів та їхній аналіз на основі спектрального методу; побудова графіків віброприскорень в реальному часі; визначення динамічних характеристик будівельних конструкцій будівлі приймання ЦСВЯП.
Фото "Енергоатома"

Нове будівництво