РАЕС презентувала два програмні комплекси на семінарі Паризького центру ВАО АЕС

07.06.2021
Відбувся міжнародний онлайн-семінар Паризького центру ВАО АЕС за темою «Основи виробничої діяльності в сфері інженерно-технічного забезпечення». Як повідомляє пресцентр РАЕС, дводенний семінар ВАО АЕС проводився у режимі відеоконференції англійською мовою. Участь у вебінарі взяли члени Паризького центру Асоціації з Франції, Норвегії, Швеції, Китаю, Кореї, Японії та України. Очолив вебзустріч керівник проєкту від ВАО АЕС-ПЦ Магнус Рейнсйо. Рівненську АЕС на заході представили заступник головного інженера з технології та інжинірингу Вячеслав Стоянов, начальник служби налагоджування та випробувань устаткування Олег Жуков та інженер служби Іван Чепурко.
 
У рамках вебінару його учасники обговорювали окреслені представниками Асоціації основні теми, обмінювалися власним досвідом у відповідних питаннях та презентували кращі напрацювання за напрямом інженерно-технічного забезпечення організацій та підприємств, яких вони представляли.
 
Рівненські атомники продемонстрували приклади позитивної практики у діяльності РАЕС, розповівши про такі програмні комплекси електростанції, як автоматизована інформаційна система технологічних параметрів «СПРУТ», яка сьогодні містить 800 фрагментів схем та 133 тисячі технологічних параметрів, а також автоматизована система управління документами «АСУД», яка є незамінним інструментом для отримання актуальної інформації про технічний стан спостережуваного обладнання.
 
Вячеслав Стоянов представив рішення, які використовуються на Рівненській АЕС для вирішення певних викликів, що виникають при роботі із підрядними організаціями. Так, для прикладу, на РАЕС реалізовано такі заходи, як навчання персоналу підрядних організацій на тему «Високі стандарти виконання робіт на Рівненській АЕС»; укладання довгострокових контрактів із стратегічно важливими підрядниками з метою уникнення ситуацій із невчасним продовженням дозволів та ліцензій; модульне мультимедійне навчання персоналу підрядних організацій як обов’язкова умова допуску до роботи; включення до тендерної документації ексклюзивного переліку звітної документації.
 

За словами Вячеслава Стоянова, здобута інформація сприятиме вдосконаленню виробництва за напрямом інженерно-технічного забезпечення. 

АЕС