НАЕК «Енергоатом» розраховує поставити першу партію палива на ЦСВЯП не пізніше початка серпня

07.06.2021

 НАЕК "Енергоатом" розраховує поставити першу партію палива на Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива не пізніше початка серпня, - повідомив в.о. президента компанії Петро Котін.

"Є діапазон в 1-2 місяці, щоб ЦСВЯП почав завантажувати перше паливо. Ми з "Укрзалізницею" в тісній співпраці почали добудовувати під'їзні шляхи до сховища. Робимо 3-5 км в день, щоб можна було запускати паливо вже на початку серпня", - сказав Котін на пресконференції в Южноукраїнську з приводу відкриття бризкальних басейнів на ЮУАЕС. Про це повідомляє ІА "Інтерфакс-Україна".
При цьому Котин зазначив, що саме під'їзні шляхи до сховища на ділянці Вільча-Янов (зона відчуження, Іванківський район Київської області) протяжністю 43 км були найбільш проблемним питанням по ЦСВЯП.
Т.в.о. президента "Енергоатому" підкреслив, що компанія відмовилася від пропозиції Російської Федерації продовжити на поточний рік поставки в цю країну відпрацьованого ядерного палива, розраховуючи на початок роботи ЦСВЯП на території ЧАЕС.
Раніше в "Енергоатомі" прогнозували, що першу партію палива ЦСВЯП чекають в травні з Південно-Української АЕС.
Фото "Енергоатома"

РАВ і ВЯП