«Енергоатом» хоче отримати британське фінансування на збільшення закупівель збагаченого урану у URENCO

03.06.2021
НАЕК «Енергоатом» провів відеоконференцію з представниками світового лідера в області збагачення урану - компанії URENCO, яка є одним з постачальників для виробництва ядерного палива компанією Westinghouse. Як повідомляє прес-служба «Енергоатома», з боку URENCO у зустрічі брали участь віце-президент з маркетингу та продажу Деббі Брізлі, комерційний директор Лоран Оді і директор з продажу Кірк Шньобелен.
 «Енергоатом» та URENCO розглянули можливість збільшення обсягів поставок ядерних матеріалів за чинним контрактом і залучення фінансування за державною програмою Великобританії з підтримки експорту, яка реалізується через британське державне агентство UK Export Finance.
 
Всього з 2010 року між компаніями було укладено три контракти на постачання ядерних матеріалів для виробництва ядерного палива компанією Westinghouse. Діючий контракт був підписаний в липні 2019 року.
 

Як відомо, загальна виробнича потужність збагачувальних підприємств URENCO, розташованих у Великобританії, Німеччині, Нідерландах і США, становить близько 30% від сумарних світових потужностей. 

Уран і паливо