Запорізьку АЕС тимчасово очолив заступник головного інженера станції

03.06.2021

Нового в.о. генерального директора станції - Дмитра Вербицького, який до цього обіймав посаду заступника головного інженера з технологій та інжинірингу, представив колективу під час робочої поїздки на ЗАЕС т.в.о. президента НАЕК «Енергоатом» Петро Котин.  

Як повідомляє пресслужба компанії, він висловив подяку Юрію Кульбі, який виконував до останнього часу обов'язки генерального директора ЗАЕС, і висловив надію, що трудовий колектив надасть всю необхідну підтримку новому керівнику та забезпечить стабільну і успішну роботу атомної станції з урахуванням масштабних проектів, які реалізує НАЕК «Енергоатом» і стратегічних цілей Компанії. 46-річний Дмитро Вербицький народився в Запорізькій області, закінчив Обнінський інститут ядерної енергетики за спеціальністю інженера фізика-теплоенергетика. На ЗАЕС працює з 1998 року - оператором реакторного відділення. У 2010 році він був призначений начальником зміни енергоблоку, а ще через десять років - заступником головного інженера з технології та інжинірингу. У 2012-му Дмитро Вербицький був визнаний кращим фахівцем року на ЗАЕС.

В ході робочого візиту на Запорізьку АЕС Петро Котин також зустрівся з головою Українського ядерного товариства Володимиром Бронніковим і обговорив з ним питання подальшої співпраці "Енергоатома" з УкрЯТ для подальшого розвитку атомної галузі України.

Нагадаємо, Юрій Кульба очолював ЗАЕС з квітня 2020 р., коли генерального директора Петра Котина призначили в.о. президента НАЕК «Енергоатом».

Фото пресслужи ЗАЕС

АЕС