Плани проведення партнерських перевірок Паризьким центром ВАО АЕС не змінюються

02.06.2021
З 2022 року партнерські перевірки на атомних електростанціях України буде організовувати і проводити Паризький центр ВАО АЕС. Перевірки будуть проводитися відповідно до принципів і в порядку, встановленому в Керівництві з програми ВАО АЕС WPG 01 - Партнерські перевірки. Як повідомляє пресцентр «Енергоатома», заміна московського центру на Паризький передбачена Меморандумом про взаєморозуміння та співробітництво, яка була підписана НАЕК «Енергоатом» і головами рад регіональних центрів ВАО АЕС в 2019 році.
Так, восени 2022 міжнародні експерти Паризького центру проведуть заплановану партнерську перевірку Південно-Української атомної станції. Вони будуть оцінювати діяльність підприємства згідно з оновленим документом «Виробничі завдання і критерії їх виконання». За правилами проведення партнерської перевірки, їй повинні передувати превізіт, а також візити-спостереження за процесом виконання ремонтних робіт і роботою команд блочних щитів управління енергоблоками.
Керівник групи департаменту оцінки Паризького центру ВАО АЕС Пер Терен зазначив: «Це проєкт, в рамках якого ми налагоджуємо кооперацію між трьома сторонами процесу: Московський центр Паризький центр і компанія «Енергоатом». Всі ми маємо спільну мету - досягнення високого рівня ядерної безпеки».

Нагадаємо, що за ініціативи Енергоатому в 2016 році на Рівненській АЕС відбулася перша в історії ВАО АЕС обмінна партнерська перевірка, яку провели експерти Паризького центру Асоціації на енергоблоках з реакторами ВВЕР. 

АЕС